eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Ježek ušatý - Bělobřichý
Atelerix albiventris

Základní informace

Obecná charakteristika
Jeho charakteristickým znakem jsou výrazné ušní boltce.
Váží kolem 0,30 - 0,80 kg. Má svislý směr růstu bodlin.

Způsob života
Při nepřízni vydrží dlouho hladovět a při dlouhodobých vedrech upadá do tzv. letního spánku = estivace. Dlouho hibernuje - až 0,5 roku.

Rozmnožování
Samice rodí po 35 - 42 dnech v dlouhých norách (až 1,50 metru) 2-7 mláďat. Porod závisí na zeměpisném rozšíření (od května do října v Indii, ale v Pákistánu od dubna do srpna).


Potrava
Jeho potravou je hmyz a drobní obratlovci.


Skladem Cena
Mladí
Střední
Velcí