eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Krajta královská
Python regius

Základní informace

Obecná charakteristika
Délka: 1,5-2m. Obývá pobřeží západní Afriky a střední Afriku od Senegalu na západě po Súdán a Ugandu na východě.

Způsob života
Silný robustní had s krátkým ocasem, nejmenší z afrických krajt. Je to obyvatel savan, křovinatého buše a řídkých suchých lesů, často poblíž vody, aniž by vodu přímo vyhledával. Tak jako téměř všechny krajty, většinu dne tráví v úkrytu pod kameny, mezi kořeny, v opuštěných norách hlodavců a pod. Aktivní je až v podvečer a v noci, kdy vylézá za potravou.

Rozmnožování
Začíná se pářit počátkem suchého období (září až únor), ke snůšce 6 - 10 velkých vajec dochází v období dešťů, kdy na nich samice leží až do vylíhnutí. Přibližně po 100 denní inkubaci se líhnou mladé krajty, které po prvním svleku začínají samostatně lovit potravu.

Potrava
Hlodavci a drobni obratlovci.


Skladem Cena
Mladí
Střední
Velcí 1 200,- Kč