eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Krajta tmavá albín
Python m. bivitatus albino

Základní informace

Obecná charakteristika
Dorůstá do úctyhodných rozměrů. Délka: 8m Hmotnost: až 100kg. Obývá Barmu, Laos, Indonésii, Malajsii a jih Číny.

Způsob života
Vyskytuje se jak v hustých lesích a horských džunglích, tak i v otevřené kulturní krajině. Často se zdržuje v okolí vody, protože ráda a dobře plave. V dospělosti žije převážně terestricky.

Rozmnožování
Pohlavně dospělí jedinci (od250 -300cm) se páří přes zimní období listopad až březen. Samice může snést až 80 vajec, které zahřívá a chrání vlastním tělem. Mláďata se líhnou přibližně po dvou měsících.

Potrava
Loví především po setmění, kdy začíná být aktivní, někteří jedinci si zvyknou přijímat potravu pouze v noci. Zpravidla přijímá bez problémů veškeré savce vhodné velikosti. Od myší u mláďat, až po dospělé potkany a větší savce.


Skladem Cena
Mladí 2 250,- Kč
Střední
Velcí