eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Křeček syrský
Mesocricetus auratus

Základní informace

Obecná charakteristika
Délka těla: 15-20cm Hmotnost: 180-210g. Ve volné příodě se vyskytuje v oblasti severní Afriky a jihovýchodní Evropy.

Způsob života
Samotářské zvíře aktivní zejména ráno a večer. Hloubí si v zemi menší nory.
Dožívají se až čtyř let života.

Rozmnožování
Březost trvá jen 15 až 16 dní. Samice může mít až 14 mladých. Mláďata sou pohlavně dospělá po cca 2 měsících života.

Potrava
Ovoce, zelenina, obiloviny, semena, drobný hmyz a tvrdý chléb.


35,- Kč

Doporučené zboží

0,- Kč