eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Křeček roborovský
Phodopus roborovskii

Základní informace

Obecná charakteristika
Dorůstá do velikosti 4-6cm a ve volné přírodě se vyskytuje především ve střední Asii.

Způsob života
Převážně samotářský obyvatel poští a polopoští. Neukládá se k zimnímu spánku. Spí pouze přes noc. Aktivní je zejména ráno a k večeru. Vyhrabává si nory i 1m Hluboké. Jejich délka života se pohybuje kolem 3 let.

Rozmnožování
Pohlavní dospělosti dosahuje křeček po 6 měsících života. V jednom vrhu samice po 20 denní březosti vyvede 4-8 potomků.

Potrava
Ovoce, zelenina, obilniny, zrní, suchý chléb, tráva, drobný hmyz.


40,- Kč

Doporučené zboží

0,- Kč