eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Andulka vlnkovaná
Melopsitacus undulatus

Základní informace

Obecná charakteristika
Délka: 18-23cm. Výskyt: Celá Austrálie, kromě ostrovu Tasmánie.

Způsob života
Tvoří hejna, žije v lesích, v travnatých savanách, v suchých křovinatých oblastech, v otevřené polopouštní krajině. Jsou nenáročné, snášenlivé a zvědavé, dají se poměrně snadno ochočit. Snadno se přizpůsobí změně prostředí a snáší dobře i chladné počasí. Jejich přezimování není obtížné, snášejí i mrazy -10°C. Délka života je přibližně 10 let.

Rozmnožování
Pohlavně dospívají ve 3 až 4 měsících. Hnízdí od března, koloniálně v dutinách stromů, ve skalních a zemních děrách, v lidských stavbách, samice snáší 4-6 vajec, mláďata se líhnou za 18 dní neopeřené, mají zavřené oči a jsou bezmocné. Po sedmi dnech obrůstají šedobílým chmýřím a hnízdo opouštějí ve stáří 30 až 35 dní, ale ještě několik dalších dnů je rodiče krmí. Po dalších 10 dnech jsou mláďata samostatná a je možné je ostavit.

Potrava
Směs semen, proso, klásky senegalského prosa, oves, ovoce, zelenina, zelené krmivo, větvičky k okusování. Dobré je potravu doplnit o vápník např. sépiová kost.


Skladem Cena
Mladí 200,- Kč
Střední
Velcí

Doporučené zboží

0,- Kč