eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Želva uhlířská
Geochelone carbonaria CITES

Základní informace

Obecná charakteristika
Suchozemská želva. Dorůstá velikosti přibližně 50 cm. Rozšířena v Jižní Americe.

Způsob života
Ve volné přírodě obýva především savany. Želva je samotářské zvíře, ale lze je chovat i v páru.

Rozmnožování
Želva uhlířská klade do podloží (zahrabává) průměrně 5 vajec v jedné snůšce. Obvykle klade několik snůšek. Po 100- 150 dnech se líhnou mláďata o velikosti 0,5cm.

Potrava
V přírodě se živí ovocem a hmyzem a je známá i jako mrchožrout. V chovu se doporučuje dužinaté ovoce a členovci (např žížaly).


Skladem Cena
Mladí 2 900,- Kč
Střední
Velcí

Doporučené zboží