eZverimex

Nákupní košík
je zatím prázdný

Burunduk páskovaný
Eutamias sibiricus

Základní informace

Obecná charakteristika
Délka těla: 13-17cm délka ocasu: 8-11cm hmotnost: přibližně 120g. Ve volné přírodě se vyskytuje po témě celé jiho-východní Asii.

Způsob života
Rychlé mrštné zvíře se schopoností šplhu po stromech. V období od listopadu do března se ukládá k zimnímu spánku. Dožíva se 6-8 let.

Rozmnožování
Pohlavní dopělosti Burunduk dosahuje v 11 měsíci života. Délka březosti je asi 5 týdnů. V jednom vrhu se rodí 3-10 mláďat.

Potrava
Převážnou část potavy tvoří semena (oves, pšenice, slunečnice) doplněnou o ořechy a dužnaté ovoce.


Skladem Cena
Mladí
Střední
Velcí

Doporučené zboží

0,- Kč